Lumipyry heikentää nyt ajokeliä – vaikuttaa myös torstain aamuliikenteeseen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paukkupakkaset väistyivät, mutta tilalle tulee teillä liikkumista hankaloittava sää. Keskiviikkoiltana Suomeen saapuu matalapaine mukanaan runsaita lumisateita. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta tai jopa erittäin huonosta ajokelistä.

Lumisateita leviää Lounais-Suomeen ja etelärannikon tuntumaan voimakkaan tuulen kera. Sateet leviävät torstain aikana lähes koko maahan Lappia lukuunottamatta. Perjantaina sateet heikkenevät.

Ajokeli muuttuu keskiviikkoyöstä alkaen erittäin huonoksi, ja lunta sataa monin paikoin juuri aamuruuhkien aikaan. Runsaan lumen lisäksi ajokeliä hankaloittaa huono näkyvyys. Myös jalankulkukeli voi olla huono, minkä lisäksi kinostuva lumi voi aiheuttaa myöhästymisiä raide- ja lentoliikenteessä. Lounais-Suomessa suurinta haittaa aiheuttavat runsaat lumikertymät.

Muualla maan etelä- ja keskiosassa hankaluuksia aiheuttavat puolestaan pöllyävän lumen aiheuttuma huono näkyvyys ja liukkaus. Lämpötila vaihtelee lounaassa -2 ja -7 välillä, muualla maassa on kylmempää. Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla lunta kerääntyy enimmillään 10-20 senttiä. Muualla maassa lumikertymät ovat pienempiä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.