Samsung julkisti Galaxy S24 -uutuuden – käynnisti AI-aikakauden

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Samsung on nyt julkistanut kovasti odotetun Galaxy S24 -mallistonsa, johon kuuluu kolme laitetta, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ ja Galaxy S24. Näillä laitteilla Samsung kertoo käynnistäneensä AI-aikakauden S-sarjan laitteissaan ja mahdollistavansa siten myös uudenlaisia arjen kokemuksia.

Yhtiön mukaan tekoäly on nyt mukana tehostamassa lähes jokaista käytön osa-aluetta Galaxy S24 -sarjan laitteissa ja tekee viestinnästä entistä avoimempaa ja esteettömämpää. Jatkossa käyttäjät voivat esimerkiksi keskustella ulkomaalaisen kanssa Live Translaten avulla. Vastaava toiminto esiteltiin jo vuosia sitten Huawein laitteissa, mutta Samsungissa toimintoa voi käyttää myös puhelusovelluksessa. Lisäksi Samsungin käännösohjelma toimii ilman verkkoyhteyttä. Laite kääntää myös viestit.

Chat Assist -toiminto auttaa laatimaan halutun kaltaisia viestejä eri tarkoituksiin. Android Auto tiivistää ajon aikana viestejä ja ehdottaa vastauksia. Circle to Search auttaa hakemaan Googlesta tuotteita pelkän kuvan perusteella. ProVisual Engine auttaa käyttäjää parantamaan kuvien laatua.

Galaxy S24 Ultran Quad Tele System -järjestelmän uusi viisinkertainen optinen zoom-linssi toimii 50 megapikselin sensorin kanssa ja mahdollistaa adaptiivisen pikselisensorin myötä optista laatua vastaavan suorituskyvyn 2-, 3-, 5-, tai jopa 10-kertaisilla zoomaustasoilla. Kuvat ovat selkeitä myös 100-kertaisella tehostetulla digitaalisella zoomilla.

Päivitettyjen Nightography-ominaisuuksien ansiosta Galaxy S24 Space Zoom -toiminnolla otetut kuvat ja videot ovat loistavia kaikissa olosuhteissa. Generative Edit -työkalu osaa täyttää osia kuvan taustasta generatiivisen tekoälyn avulla. Kun kuva on vinossa, tekoäly täyttää reunat. Tekoäly sallii käyttäjien säätää kohteen sijaintia ja luo täydellisesti sulautetun taustan alkuperäiselle paikalle.

Samsung Galaxy S24 -laitteet tulevat myyntiin 23. tammikuuta. Galaxy S24 Ultra tulee saataville alkaen 1 499 euron suositushintaan. Galaxy S24+:n suositushinnat alkavat 1 199 eurosta ja Galaxy S24:n 949 eurosta.