Josef Fritzl saatetaan päästää pian vapaaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itävaltalainen hirviö Josef Fritzl saatetaan vapauttaa pian vankilasta 16 vuoden jälkeen. Mies nousi koko maailman mediaan, kun selvisi, että hän oli pitänyt tytärtään seksiorjana 24 vuotta. Tytär synnytti hänelle seitsemän lasta.

Fritzl on nyt 88-vuotias. Hän sai elinkautisen vankeusrangaistuksen vuonna 2009. Ihmishirviö piti väkisin Elisabeth-tytärtään kotinsa kellarissa Amstettenissä. Nyt miehen psykiatri on antanut lausunnon, että mies ei ole enää vaarallinen. Tuomionsa ehtojen mukaan Fritzl on oikeutettu ehdonalaiseen vapauteen tänä vuonna.

– Olen jo hakemassa hänelle ehdollista vapautusta, Fritzlin asianajaja Astrid Wagner kertoi Kronen Zeitungille.

Miehelle ollaan järjestämässä paikkaa vanhainkotiin. Linzin yliopiston oikeuspsykiatrinen asiantuntija Heidi Kastner valmisteli vuoden ajan raporttia miehestä ja totesi, että maan pahamaineisin vanki ei enää muodosta uhkaa yhteisölle.

Fritzlin rikokset tulivat julkisuuteen ensimmäisen kerran huhtikuussa 2008, kun hän vei yhden Elisabethin synnyttäneistä lapsista sairaalaan hengenvaarallisen sairauden vuoksi. Elisabethille annettiin oikeudenkäynnin jälkeen uusi nimi ja hän asuu nyt kuuden eloonjääneen lapsensa kanssa Itävallan maaseudulla.