Hääjuhlat päättyivät ensiapuun – lattia sortui juhlaväen alta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Elämänsä onnellisinta päivää viettänyt morsian ja sulhanen viettivät hääyönsä sairaalasängssy Italiassa. Vastanaineet ja heidän 30 vierastaan putosivat juhlapaikan lattian läpi Giaccherinon luostarissa Toscanassa 13. tammikuuta. Netissä on julkaistu video, jolla juhlaväen nähdään tanssivan ja hyppivän musiikin tahdissa, kunnes lattiaan ilmestyy valtava reikä.

Kyseessä oli italialaisen Paolo Mugnainin ja hänen italialais-amerikkalaisen morsiamensa Valerie Ybarra häät. Sulhanen kertoi Corriere della Seralle, että ei hetkeen ymmärtänyt putoamisen jälkeen mistä oli kyse. Sitten hän näki parhaan ystävänsä edessään tajuttomana ja valtavasta haavasta valui verta hänen päästään.

– Aloin huutaa ja kutsuin Valerieta, vaimoani. Hän ei vastannut ja näytti kadonneen. Pelkäsin, että rauniot hautasivat hänet, Mugnaini kertoo.

Aviopari selvisi lievillä vammoilla ja heidät päästettiin sairaalasta seuraavana päivänä. Lehtitietojen mukaan 37 häävierasta sai hoitoa ja 28 heistä joutui jäämään sairaalaan. Kaksi oli tehohoidossa, mukaan lukien lapsi. Kenelläkään ei ole hengenvaaraa. Mugnaini ja Ybarra haastavat nyt tapahtumapaikan oikeuteen, kun paikalliset syyttäjät tutkivat, onko juhlapaikalla syyllistytty huolimattomuuteen. Entinen luostari on nyt suljettu.