Nyt se on varmaa: Top Gun 3 on jo työn alla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2022 ensi-iltansa saanut Top Gun: Maverick oli valtava maailmanlaajuinen yleisö- ja arvostelumenestys. Top Gun -elokuville suunnitellaan jo jatkoa, eikä uutta osaa tarvitse näillä näkymin odottaa 35 vuotta.

Tuotantoyhtiö Paramount on palkannut Ehren Krugerin työstämään Top Gun 3 -elokuvan käsikirjoitusta. Kruger oli myös yksi Top Gun: Maverickin käsikirjoittajista. Variety-lehden mukaan tuotantoyhtiö toivoo myös edellisen osan ohjanneet Joseph Kosinskin palaavan jatko-osaan ohjaajaksi.

Kolmannen Top Gun -elokuvan tarkemmat suunnitelmat ovat vielä pimennossa. On kuitenkin todennäköistä, että keskeisissä rooleissa nähtäisiin jälleen Tom Cruise sekä Top Gun: Maverickin nuorempia lentäjä-ässiä näytelleet Miles Teller ja Glen Powell.

Varietyn mukaan neuvottelut Top Gun 3 -elokuvan käsikirjoituksesta alkoivat viime vuoden lopussa. Cruisen paljastettiin taannoin tehneen Warner Bros. -tuotantoyhtiön kanssa sopimuksen uusien elokuvien ja elokuvasarjojen kehittämisestä. Sopimus ei kuitenkaan estä Cruisea työskentelemästä muiden tuotantoyhtiöiden, kuten Paramountin kanssa.