14 vuotta vanha taidevarkaus ratkesi – kadonnut Picasso löytyi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgian poliisi on ratkaissut 14 vuotta sitten tapahtuneen taidevarkauden. Vuonna 2010 kadonneet Pablo Picasson ja Marc Chagallin maalaukset löytyivät Antwerpenissa sijaitsevan rakennuksen kellarista.

Picasson maalaama Tête ja Chagallin maalaama L’homme en prière varastettiin taidekeräilijän kodista Tel Avivissa. Maalausten arvo oli tekohetkellä yhteensä noin 825 000 euroa. Varas vei lisäksi koruja yli 620 000 euron arvosta.

The Guardian -lehden mukaan Belgian poliisi sai vuonna 2022 vihjeen, jonka mukaan Namurissa asuva taidekauppias oli aikeissa myydä varastetut taulut. Poliisi tutki kuukausien ajan epäillyn, Daniel Z -nimellä tunnetun israelilaisen luksuskellojen välittäjän liikkeitä.

Epäillyn kotiin suoritettiin tammikuussa ratsia, mutta poliisi ei vielä tuolloin löytänyt tauluja. Lopulta viranomaiset kuitenkin paikansivat maalaukset rakennuksesta, joka oli aikaisemmin yhdistetty tapaukseen liittymättömiin taidevarkauksiin. Varastetut maalaukset olivat hyväkuntoisia ja edelleen alkuperäisissä kehyksissään.