Koiralla oli kuusi jalkaa – totuttelee nyt elämään neljällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian Walesissa sijaitsevan ruokakaupan parkkipaikalta löytyi taannoin harvinaislaatuinen hylätty koira. Spaniel-rotuisella koiralla oli yhteensä kuusi jalkaa. Ylimääräiset raajat on sittemmin leikattu pois.

Raajojen epätavallinen lukumäärä johtui synnynnällisestä epämuodostumasta. Koira ei kyennyt käyttämään ylimääräisiä jalkojaan, mikä vaikeutti sen kävelemistä. Eläinsuojelujärjestö Greenacres Rescue pelasti koiran ja alkoi keräämään varoja leikkausta varten.

Ariel-nimen saanut koira pääsi lopulta leikkaukseen. Langford Vets Small Animal Referral Hospital -eläinlääkäriklinikalla ei oltu aikaisemmin nähty kuusijalkaista koiraa. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun klinikalla suoritettiin vastaava leikkaus.

Klinikan johtaja Vicki Black kommentoi Associated Press -uutistoimistolle Arielin toipuneen leikkauksesta hyvin. Koira kotiutui lauantaina. Heti klinikalta päästyään se alkoi nuuskimaan innoissaan läheistä nurmikkoa kuin mikä tahansa koira.