Nainen allerginen vedelle – pitkät suihkut aiheuttavat ihottumaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Parantumatonta tautia sairastava 21-vuotias Abbie ei voi käydä suihkussa kerrallaan 10 minuuttia kauempaa. Hänellä on todettu akvageeninen nokkosihottuma, mikä on äärimmäisen harvinainen sairaus ja tarkoittaa vedelle allergista. Vesi voi aiheuttaa todella vaikeaa ihottumaa, jossa hän raapii itsensä verille.

Hän huomasi oireet ensimmäisen kerran 16-vuotiaana. Abbiella tai hänen äidillään ei ollut käsitystä mistä erikoinen ja vaikea ihottuma voi johtua. Kuukausia kestäneiden lääkärikäyntien ja testien jälkeen Abbie sai vihdoin diagnoosin, mutta sai tietää olevansa parantumaton. Kuten arvata saattaa, saa hän paljon kysymyksiä osakseen muun muassa hygienian ylläpitämisestä ja siitä, voiko hän juoda vettä.

Abbie rajoittaa suihkut korkeintaan 10 minuuttiin, ottaa neljä allergialääkettä päivässä ja turvautuu sateenvarjoon aina kotoa poistuessaan. Lisäksi hän yrittää katsoa elämää positiivisesti, eikä anna oireyhtymän lannistaa.