TikTok uudistuu – videoiden pituuteen merkittävä muutos

Digi · Tim Isokivi

Somepalvelu TikTok oli alun perin tarkoitettu vain lyhyiden videoiden jakamiseen, mutta vuosien saatossa asia on muuttunut. Pian alustalla voidaan nähdä jopa puolen tunnin pituista sisältöä.

TikTok testaa parhaillaan jo 30 minuutin videoita. Asian paljasti Threads-palvelussa sosiaalisen median asiantuntija Matt Navarra. Tällä hetkellä videoiden virallinen maksimipituus TikTokissa on 10 minuuttia, mutta osa käyttäjistä pääsi loppuvuodesta jakamaan palvelussa jo 15 minuutin pituisia videoita.

Alkujaan TikTok mahdollisti vain 15 sekunnin pituisten videoiden jakamisen. Maksimipituutta on kuitenkin pidennetty toistuvin väliajoin. Vaikuttaakin siltä, että TikTok pyrkii toden teolla haastamaan pidempien videoiden jakamisen jo vuosia sitten mahdollistaneen Youtuben.