Kaupunki etsi kadonnutta patsasta 30 vuotta – löytyi nyt asukkaan pihalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähes 30 vuotta kadoksissa olleen patsaan mysteeri on ratkennut Yhdysvalloissa. Kentuckyn Louisvillessa kadonnut, Pan-jumalaa esittävä veistos oli päätynyt epähuomiossa paikallisen asukkaan kodin pihalle.

Louisvillessa asuvan David Greerin mukaan hänen isänsä oli remontoimassa kaupungin keskustassa sijaitsevaa tapahtuma-aluetta vuonna 1996. Esillä ollut patsas oli siirretty syrjään. Greerin isä pyysi saada sen kotiinsa, ja hänelle annettiin siihen lupa.

Greer päätti taannoin selvittää, mistä kodin pihalle pystytetty patsas oli peräisin. Kävi ilmi, että Louisvillen julkisen taiteen virasto oli etsinyt Charlotte Pricen luomaa veistosta vuosikymmenten ajan. Greer otti yhteyttä kaupunkiin.

– Greer kertoi hänellä olevan ehkä jotain meille kuuluvaa. Hän oli valmis palauttamaan patsaan kaupungille, ja olimme hyvillämme saadessamme sen takaisin, kaupungille työskentelevä Jessica Kincaid kuvaili WLKY-TV-uutiskanavalle.

Patsas oli säilynyt kodin pihalla hyväkuntoisena vuosien ajan. Seuraavaksi kaupungissa päätetään, mihin patsas tullaan asettamaan esille.