Moottorikelkkailijan matka tyssäsi Saariselällä – törmäsi poliisiautoon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Saariselällä nähtiin lauantaina 13. tammikuuta odottamaton välikohtaus. Ivaloa kohti yöaikaan matkalla ollut moottorikelkkailija ajoi suurta ylinopeutta Rovaniementiellä. Lopulta hänen matkansa tyssäsi rajulla tavalla.

Sivullinen oli tehnyt hätäkeskukseen ilmoituksen ylinopeutta ajaneesta moottorikelkkailijasta. Poliisipartio näki pysähdyksissä olleen moottorikelkan ja kuljettajan Kerttuohjan huoltoaseman kohdalla. Moottorikelkkailija lähti kuitenkin uudelleen liikkeelle ja ajoi nyt kevyen liikenteen väylällä.

Poliisin tiedotteen mukaan partio pysäytti autonsa liikenteen väylälle, tarkoituksenaan sulkea sen lähestyvältä moottorikelkkailijalta. Moottorikelkkailija yritti ohittaa poliisiauton lumipenkan kautta mutta osuikin ajoneuvon keulaan. Kuljettaja lensi poliisiauton konepellille ja siitä tielle.

Ilman kypärää ajanut moottorikelkkailija sai lieviä vammoja, ja hänet toimitettiin terveyskeskukseen. Kelkkailijan törmäysnopeus oli poliisin mukaan hidas. Sekä moottorikelkkailija että poliisiauto vaurioituivat tapauksessa.

Poliisin mukaan tapahtumasta ei aiheutunut vaaraa sivullisille, vaikka se olisi ollut mahdollista. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.