MP-messuilla moottoripyörien lisäksi nuorille suunnattu tuunauskisa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pohjois-Euroopan suurimmat moottoripyörämessut vietetään Helsingin Messukeskuksessa 2.-4. helmikuuta. Esillä on uutuuksien lisäksi myös nuorisolle suunnattu MP Jonnela. Kyseessä on alle 18-vuotiaille tarkoitettu kilpailu. Messuilla on panostettu tänä vuonna aiempaa enemmän nuoriin kävijöihin.

– MP Jonnelaan sai osallistua kaikki alle 18-vuotiaat omalla tuunatulla ajoneuvollaan. Mukaan haki lähes 400 pyörää ja mukaan valittiin satakunta mopoa ja moottoripyörää ja yksi tuunattu ruohonleikkuri, messuilta kerrotaan.

MP Jonnelaan pääsee tutustumaan MP-messuilla 3. hallissa. Yksi mielenkiintoisimmista ilmiöistä on sähköpyöräbuumi, mikä näkyy myös messujen Fillari 24 -alueella, jossa keskitytään pääasiassa sähköpyöriin. Moni ei vielä tiedä kuinka työsuhdepyöräily tai pyörän hankkiminen toimii, mutta siitä saa messuilla lisätietoa GoByBiken osastolla. Messuilla on mukana myös aiemmilta vuosilta tuttuja ajoneuvoja, kuten mönkijöitä, mopoautoja, custom bike -osasto, kisapyöriä ja oheistarvikkeita. Viime vuonna messuilla vieraili 56.000 kävijää.

– MP-messut on nyt pinta-alaltaan kaikkien aikojen suurimmat ja kasvua on viime vuodesta 18 prosenttia. Mukana on 163 yritystä, mikä on 40 enemmän kuin vuosi sitten.

MP24 from Messut on Vimeo.