Viranomaiset varoittavat Jamaikalle matkustavia – turistit eivät välttämättä turvassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen ulkoministeriö on antanut vakavan varoituksen Karibian alueelle matkustaville kansalaisilleen. Jamaikalla on raportoitu 65 murhaa tässä kuussa. Rikollisuus on levinnyt niin laajalle, että turistit eivät ole turvassa edes lomakohteidensa suojassa, suurlähetystö sanoi.

Suomen ulkoministeriö on kehottanut Jamaikalle matkustavia noudattamaan erityistä varovaisuutta. Rikollisuus ja siihen liittyvä väkivalta sekä kaappaukset ovat vakava ongelma Jamaikalla, ja se kohdistuu myös turisteihin. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Jamaikalla on yksi läntisen pallonpuoliskon korkeimmista murhien määristä useisiin vuosiin.

– Varsinkin Kingstonissa, mutta myös Montego Bayn turistialueiden liepeillä, väkivaltainen rikollisuus on yleistä. On syytä noudattaa tavanomaista suurempaa varovaisuutta. Turvallisuustilanteesta tulisi tiedustella paikan päällä hotellista tai paikallisviranomaisilta, Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan.