IS: Suomalainen juustola mainosti äidinmaidosta tehtyä goudaa – tästä oli kyse

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laitilalla toimivan Saloniemen Juustolan Instagram-tiliä seuraavia kohtasi melkoinen yllätys. Yritys mainosti äidinmaidosta valmistettua gouda-juustoa. Julkaisussa juustovalmistaja kertoi tehneensä 30 gramman juustopalloja äidinmaidosta ja myyvänsä niitä 10 euron kappalehintaan.

– En olisi intohimoinen juustontekijä, ellei myös äidinmaito kiehtoisi kokeilemaan, miten se oikein juoksettuu, julkaisussa luki.

Julkaisu vaikutti epäilyttävästi aprillipilalta, mutta se julkaistiin jo 1. helmikuuta. Aprillipäivää vietetään perinteisesti vasta 1. huhtikuuta. Yöllä Instagramiin ilmestynyt julkaisu poistettiin sittemmin.

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan kyseessä oli todellakin aprillipila. Saloniemen Juustolan yrittäjä Riitta Saloniemi kertoi lehdelle julkaisun päätyneen Instagramiin vain vahingossa liian aikaisin. Päivitys päätyi julkaistavaksi 1. helmikuuta huhtikuun ensimmäisen päivän sijaan.

Saloniemi poisti julkaisun välittömästi kuultuaan asiasta työntekijältä. Aprillipila oli ehtinyt keräämään yön aikana yhdeksän tykkäystä.