Mainostauko jatkui jääkiekko-ottelun ollessa jo käynnissä – Viaplay sai sakot

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viaplay Group on saanut Ruotsissa tuhansien eurojen arvoiset sakot. Sakkojen taustalla on kaksi tapausta, joissa tv-lähetyksessä esitettiin mainoksia jääkiekko-ottelun jo jatkuessa. Asiasta uutisoi Aftonbladet.

Viaplay esitti elokuussa 2022 Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailun Ruotsin ja Sveitsin välisen ottelun TV6-kanavalla. Mainokset jatkuivat kahden mainostauon jälkeen ottelun ollessa jo käynnissä. Ensimmäisellä kerralla katsojat menettivät mainosten vuoksi 26 sekuntia ottelusta ja toisella kerralla 46 sekuntia.

Oikeus määräsi Ruotsin lehdistö-, radio- ja tv-viranomaisen pyynnöstä Viaplay Groupille 50 000 kruunun eli noin 4 430 euron sakot. Sakkojen syynä oli ottelun keskeytyminen mainosten vuoksi, joka rikkoo Ruotsin radio- ja televisiomääräyksiä. Viaplayn mukaan yhtiö ei voinut itse vaikuttaa mainostauon pituuteen, vaan niitä hallittiin lähetyksen tarjoajan toimesta.