Avunhuudoista etsintäoperaatio Yyterissä – hädässä ollut löytyi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Porin Yyterissä nähtiin maanantaina mittava pelastusoperaatio. Operaatio sai alkunsa Yyterin jääalueelta iltaseitsemän aikoihin kantautuneista avunhuudoista. Paikalle lähetettiin Satakunnan kansan mukaan seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä.

Avunhuutojen lähdettä ei oltu löydetty vielä kello 21:30 aikoihin. Meripelastusosuus lopetettiin ja etsintöjä jatkettiin maa-alueella poliisin toimesta. Etsintöjä tehtiin myös ilmasta käsin pelastuslaitosta ja merivartiosto avustaneen rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueella.

Pelastuslaitoksen ensitiedotteessa hälytyksen sijainniksi oli mainittu Yyterin lähellä sijaitseva Herrainpäivät. Lounais-Suomen poliisi tiedotti tiistaiaamuna etsityn henkilön löytyneen. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijät paikansivat hädässä olleen ihmisen maastosta noin kello yhdeltä yöllä.

Löydetty henkilö toimitettiin sairaalaan terveystarkastukseen. Tiedossa ei toistaiseksi ole, missä kunnossa henkilö oli löytöhetkellä.