Kontista kuului haukuntaa – sisältä pelastettiin viikon ansassa ollut koira

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain rannikkovartioston rutiinitarkastus sai odottamattoman käänteen Texasissa. Houstonin satamassa olleiden konttien joukosta kuului vaimeaa koiran haukuntaa. Rannikkovartiostoon kuuluva Ryan McMahon alkoi tiiminsä kanssa selvittää äänen alkuperää.

Tehtävä ei ollut helppo, sillä satamassa oli tuhansia kontteja. Lopulta koiran ääni onnistuttiin kuitenkin paikantamaan kahdeksan metrin korkeudessa sijainneeseen konttiin.

– Heti kun avasimme sen, ulos kurkkasi pienen koiran pää. Koira oli heti odottamassa kuin se olisi tiennyt avun olevan paikalla, McMahon kertoi Associated Press -uutistoimistolle.

Konttikoira Connieksi nimetyn koiran uskotaan olleen ansassa ainakin kahdeksan päivää ilman ruokaa tai vettä. Koira toimitettiin paikalliseen eläinsuojaan. Connielle aletaan etsimään uutta kotia kunhan sen vointi on parantunut.

Rannikkovartiosto ei ole varma, mistä kontti oli peräisin. Sisällä oli kuitenkin The Guardian -lehden mukaan autonromuja, joiden uskotaan olleen matkalla varaosiksi ulkomaille. Koira oli todennäköisesti ollut kaatopaikalle jätetyn auton sisällä ja päätynyt konttiin ajoneuvon mukana.