Rakennustyömaalta löytyi toisen maailmansodan pommi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rakennustyömaan työntekijät tekivät taannoin yllättävän löydön Floridassa. Rakenteilla olevan yliopistokampuksen maaperästä paljastu toisen maailmansodan aikainen pommi. Rakennustyömaa sijaitsee Brooksville-Tampa Bayn lentoaseman läheisyydessä.

Paikallinen poliisi evakuoi löydöksen seurauksena noin 800 metrin alueen löytöpaikan ympäriltä. Lisäksi lähialueen teitä suljettiin. Paikalle hälytettiin pommiryhmä, joka alkoi tutkimaan noin 450 kilon painoista räjähdettä.

Pommiryhmä totesi räjähteen intertiksi. Se tunnistettiin Mark 65 -yleispommiksi, jollaisia käytettiin toisessa maailmansodassa ja Korean sodassa. Räjähde hävitetään läheisen ilmavoimien tukikohdan väen toimesta.

CBS-uutissivuston mukaan pommin uskotaan olevan peräisin alueella toisen maailmansodan aikaan sijainneesta lentotukikohdasta. Lentotukikohtaa käytettiin B-17 ja B-24 -pommikoneiden harjoituslentoihin.