Uusi urheilun suoratoistopalvelu aloitti – katsottavissa ilmaiseksi

Digi Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusi urheiluun keskittyvä ilmainen suoratoistopalvelu on aloittanut toimintansa. Euroopan yleisradiounioni EBUn Eurovision Sport -palvelun sisältö on katsottavissa myös Suomessa.

EBU haluaa Eurovision Sportilla parantaa ilmaisen urheilusisällön saatavuutta Euroopassa. Tarjolla on esimerkiksi eri lajien Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailuja, monilajitapahtumia ja kansallisia mestaruuskilpailuja. Palvelussa nähdään lähitulevaisuudessa muun muassa Dohanin uinnin maailmanmestaruuskilpailut, Tsekin ampumahiihdon MM-kisat ja Glasgow’ssa järjestettävät yleisurheilun sisäratojen MM-kilpailut.

Eurovision Sportin lähetykset on selostettu englanniksi. Sisältöä voi katsella rekisteröitymisen jälkeen verkkoselaimella osoitteessa eurovisionsport.com sekä iOS ja Android -sovelluksilla. Palvelu on saapumassa lähitulevaisuudessa myös älytelevisioille.

EBU hallitsee tällä hetkellä 14 urheilulajin mediaoikeuksia 27 lajiliiton kanssa. Urheilulähetyksiä on luvassa 43 000 tunnin edestä vuodessa.