Kalastajat luulivat kuvanneensa ufoja – taustalla näyttävä luonnonilmiö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Floridalaiset kalastajat todistivat taannoin erikoista ilmiötä. Taivaalla leijaili pilviä, joiden alapuolella oli ympyrän muotoisia aukkoja. Näky kuvattiin viraalina levinneeksi videoksi.

Ilmiötä todistanut Josh Jorgensen jakoi videon verkossa ihmetellen, mistä pilviin ilmestyneissä ympyröissä oli kyse. Selitykseksi tarjottiin nopeasti häivetekniikkaa käytettyjä ufoja. Pian ilmiölle löytyi kuitenkin maanläheisempi selitys.

Ilmiö tunnetaan nimellä reikäpilvi. Ilmatieteen laitoksen mukaan reikäpilvi syntyy alijäähtyneistä vesipisaroista muodostuvaan pilvikerrokseen. Pilveen sataneet pienet jääkiteet tai muut hiukkaset saavat pilvipisarat tarttumaan toisiinsa ja muodostamaan suurempia pisaroita tai hiutaleita, jotka satavat pois.