Mies lensi Lontoosta New Yorkiin ilman lippua ja passia – nyt häntä ei löydy mistään

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ilman lentolippua tai passia mantereelta toiselle matkustaneen miehen tapaus on herättänyt hämmennystä sekä Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Teosta joulun pyhinä kiinni jäänyt mies vaikuttaa kadonneen kuin tuhka tuuleen.

46-vuotias Craig Stuart livahti Heathrow’n lentoaseman turvatarkastuksen ohi ja nousi British Airwaysin New Yorkiin matkalla olleeseen koneeseen. Häneltä ei kysytty missään vaiheessa tarkastuskorttia tai passia. Independent-lehden mukaan hän oli päässyt koneeseen kävelemällä tiiviisti toisen matkustajan perässä.

Stuart jäi kiinni vasta John F. Kennedyn kansainvälisellä lentoasemalla New Yorkissa. Hänet lähetettiin tilauslennolla takaisin Iso-Britanniaan. Stuart pidätettiin kotimaassaan lentoturvalain vastaisista rikoksista epäiltynä.

Stuart myönsi oikeudessa tekonsa. Hän jätti kuitenkin saapumatta seuraavaan oikeuskäsittelyyn, jossa hänen oli määrä saada tuomionsa. Stuartin uskotaan karanneen ollessaan oikeudenkäyntien välissä sairaalahoidossa Readingissa.

Thames Valleyn poliisilaitos on sittemmin pyytänyt yleisövihjeitä tapaukseen liittyen sosiaalisessa mediassa. Ihmisiä on kuitenkin varoitettu lähestymästä Stuartia ja ilmoittamaan mielummin mahdolliset näköhavainnot heti poliisille.