Anteeksi mitä? 60-metrinen radiomasto varastettiin – viranomaiset ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kymmenien metrien korkuisen radiomaston varastamisen ei kuvittelisi olevan aivan helppo urakka. Yhdysvalloissa hämmästellään kuitenkin juuri kyseisen kaltaista rikosta, eikä epäiltyjä ole toistaiseksi tavoitettu.

Alabaman Jasperissa katosi helmikuun alussa 61 metriä korkea radiomasto. Varkauden seurauksena paikallinen WJLX-radiokanava on hiljentynyt. Rikos tuli ilmi 2. helmikuuta, kun tornin huoltohenkilökunta huomasi rakennelman vain kadonneen.

Radiokanavan johtaja Brett Elmore uskoo varkaiden kaataneen maston katkaisemalla sen tukilangat. Tämän jälkeen torni todennäköisesti katkottiin pienempiin osiin ja kuljetettiin pois. Varkaat veivät myös radiolähetyslaitteita läheisestä rakennuksesta.

– He murtautuivat rakennukseeni ja veivät sekä laitteeni että tornin. Olisivat edes jättäneet tornin minulle! Sen korvaaminen tulee kaikista kalleimmaksi, Elmore kertoi Associated Press -uutistoimistolle.

Radiokanava on pyytänyt yleisöltä lahjoituksia GoFundMe-varainkeruusivustolla. Tapausta tutkiva paikallinen poliisi kaipaa puolestaan vihjeitä tapaukseen liittyen.