Helsingin kaupunginmuseo etsii hikisiä kuntosaliasuja – onko sinulla sellaisia?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin kaupunginmuseo pyytää yleisöltä apua jokseenkin yllättävässä asiassa. Museo kaipaa kansalaisten hikiseksi treenattuja kuntosaliasuja. Helsinkiläisiä kuntosaliharrastajia kannustetaan tekemään hikistä historiaa ehdottamalla 2020-luvun saliasua osaksi kaupunginmuseon kokoelmia.

Tempaukseen voi osallistua julkaisemalla Instagramissa kuva tai video kuntosaliasusta, jonka on valmis luovuttamaan museolle. Aikaa on 25. helmikuuta asti. Kaupunginmuseo on kiinnostunut käytetystä asukokonaisuudesta, eli yläosasta, alaosasta, kengistä ja mahdollisista asusteista.

– Lähetä kuvasi meille yksityisviestillä tai postaa julkaisu profiilissasi ja käytä tunnistetta #munbodi, niin löydämme kuvan. Kerro kuvan yhteydessä missä päin Helsinkiä olet treenannut, ja mikä on tärkein muistosi asuun liittyen, tiedotteessa neuvotaan.

Osallistujien kesken arvotaan lahjakortti Helsingin kaupungin kuntosaleille. Osuvimmat asut valitaan yleisöäänestykseen, jossa eniten ääniä saanut asu tallennetaan kokoelmiin. Suosikkinsa asuista voi valita Helsingin kaupunginmuseon Instagramissa 1.-3. maaliskuuta. Kampanja on osa 25. helmikuuta asti auki olevaa Sun Bodi – Kuntosalien hikinen historia -näyttelyä.