Super Bowl murskasi katsojaennätyksiä – suurin määrä sitten Kuuhun laskeutumisen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelu Super Bowl pelattiin Las Vegasissa sunnuntaina. Ottelussa Kansas City Chiefs päivitti San Francisco 49ersin luvuin 25-22. Tämänvuotinen Super Bowl -lähetys oli katsotuin tv-tapahtuma vuosikymmeniin.

Sunnuntain Super Bowlin keskikatsojamäärä oli 123,4 miljoonaa. Luku oli Super Bowlin historian suurin, ohittaen viime vuoden loppuottelussa asetetun ennätyksen. Ottelu esitettiin Yhdysvalloissa CBS-kanavalla, Paramount+-suoratoistopalvelussa, espanjankielisellä Univision-kanavalla sekä lasten ja nuorten kanava Nickelodeonilla.

CNN-uutissivuston mukaan luvuissa lähestyttiin jopa vuoden 1969 historiallisen kuuhun laskeutumisen keräämiä katsojalukuja. Apollo 11:n kuulentoa kerääntyi seuraamaan tv:n ääreen arviolta 125-150 miljoonaa amerikkalaista.

Super Bowlin ei vedä television äärelle vain vihkiytyneimpiä urheilufaneja. Tapahtuman vetonauloihin kuuluu varsinaisen ottelun lisäksi esimerkiksi väliaikashow, jossa esiintyi tänä vuonna RnB-tähti Usher. Kiinnostusta herätti jo etukäteen myös Taylor Swiftin mukanaolo katsomossa, sillä artisti seurustelee Kansas City Chiefsin tähtipelaaja Travis Michael Kelcen kanssa.