Talvilomaliikenne alkaa – nämä päivät ja alueet ovat ruuhkaisimpia

Autot Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvilomakausi on alkanut kehnossa säässä. Talvilomaliikenne alkaa heti perjantaina 16. helmikuuta lomien alkaessa pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Finntrafficin mukaan liikennemäärät nousevat jo puolenpäivän aikaan.

Ruuhkia ja jonoja ennustetaan varsinkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4, 5 ja 9 aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka. Myös sunnuntaille 18. helmikuuta odotetaan normaalia suurempia liikennemääriä. Jonoihin kannattaa varautua myös pohjoisen matkailukohteiden lähettyvillä.

Perjantaina 23. helmikuuta liikenteessä näkyvät sekä eteläsuomalaisten lomilta paluu että keskisuomalaisten lomille lähtö. Viikon vilkkain päivä on lauantai 24. helmikuuta, ja pohjoiseen suuntautuvaa liikennettä esiintyy etenkin valtateillä 4, 5 ja 9. Sunnuntaina eniten liikennettä esiintyy valtateillä 3, 4, 5 ja 9.

Talvilomakauden viimeinen liikennehuippu sijoittuu maaliskuun ensimmäiselle viikonlopulle. Tuolloin edellisviikon lomalaisen palailevat koteihinsa ja Pohjois- ja Itä-Suomessa lomanvietto alkaa. Liikenne on perjantaina 1. maaliskuuta ja sunnuntaina 3. maaliskuuta vilkasta erityisesti Oulu-Kemi-Rovaniemi-välillä valtatie 4:llä sekä Oulun ja Kuusamon välillä valtatie 20:lla.

Länsi-Lapin maanteillä ruuhkaa voi aiheuttaa myös Nordic Response 24 -harjoitus. Finntrafic kehottaa valmistautumaan hiihtolomaliikenteeseen etukäteen tarkistamalla ajoreitin liikennetilanne ja sääolosuhteet. Tätä helpottaa ilmaisen Finntrafic Mobiili -sovelluksen lataaminen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.