Maailman pienin ihmisen kaltainen robotti – osaa tanssia ja potkia palloa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmistä muodoltaan ja liikkeiltään muistuttavia robotteja on kehitelty jo vuosien ajan. Nyt Hongkongissa on valmistunut virallisesti maailman pienin ihmisen kaltainen robotti.

Diosecanin poikakoulun robotiikkajoukkueen valmistama robotti on 14,1 sentin korkuinen, lyhyempi kuin kuulakärkikynä. Se on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan 11,3 milliä edellisen ennätyksen rikkonutta robottia lyhyempi. Pienestä koostaan huolimatta robotti on melkoinen monitaituri.

Maailman pienin ihmisen kaltainen robotti kykenee oppilaiden mukaan esimerkiksi tanssimaan ja potkimaan palloa. Guinnessin ennätystenkirjan sääntöjen mukaan robotin pitikin kyetä kulkemaan kahdella jalalla ja kyetä liikuttelemaan olkapäitään, kyynärpäitään, polviaan ja lantioitaan. Robotin rakentaneiden oppilaiden tavoitteena on, että sitä voitaisiin käyttää edullisena opetustyökaluna vähävaraisille lapsille ja nuorille.