Mies marssi kassalle Kuopiossa – ilmoitti kyseessä olevan ryöstö

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hätäkeskus sai 18. tammikuuta ilmoituksen ryöstöstä Kuopion Neulamäessä. Sale-myymälään saapunut mies oli marssinut ovelta suoraan kassakoneen luokse ja yrittänyt saada sitä omin voimin auki. Kassan vieressä asiakasta palvellut myyjä oli huomannut tilanteen.

Myyjä tiedusteli miehen aikomuksia, jolloin tämä vastasi kyseessä olevan ryöstö. Mies tarttui myyjään kiinni ja vaati avaamaan kassakoneen. Ryöstäjällä oli mukanaan teräase, mutta hän ei käyttänyt sitä. Mies pakeni paikalta saatuaan kassakoneesta pienen summan käteistä. Paikalle hälytetty poliisipartio ei tavoittanut ryöstäjää.

Tekijän henkilöllisyys paljastui esitutkinnassa myymälän valvontakameran kuvaamasta materiaalista. 43-vuotias kuopiolaismies tavoitettiin 29. tammikuuta ja vangittiin paria päivää myöhemmin ryöstöstä. Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan käräjäoikeus määräsi syytteen nostettavaksi 5. huhtikuuta mennessä.