Keski-ikäinen mies huijasi naisilta alastonkuvia – tee näin jos olet yksi uhreista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netissä kuka tahansa voi esittää mitä tahansa. Tämä tulisi jokaisen pitää mielessä keskustellessaan ventovieraiden ihmisten kanssa. Poliisi on napannut viime vuosina useita huijareita, joista yksi on 80-luvulla syntynyt, keskisuomalainen mies. Hän on lähestynyt uhreja sosiaalisessa mediassa pyytäen heiltä alastonkuvia.

Poliisi kartoittaa nyt uhrien lukumäärää. Hänellä on ollut myös alaikäisiä uhreja, joiden osalta esitutkinta on päättynyt ja hänet on tuomittu rikoksista viime vuonna toukokuussa Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Viranomaiset ovat kuitenkin saaneet selville, että miehellä on ollut myös täysi-ikäisiä uhreja.

– Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii rikoskokonaisuutta, jossa keskisuomalaisen miehen epäillään lähestyneen naisia lähinnä sosaalisessa mediassa erilaisten 3D-mallinnusfirmojen nimissä. Miehen epäillään houkutelleen asianomistajat lähettämään hänelle kuvia heistä alasti tai vähissä vaatteissa ja luvanneen kuvauksista rahallisen korvauksen, Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

– Miehen epäillään esiintyneen erilaisilla peitehenkilöllisyyksillä eri naisten ja miesten nimillä ja käyttäneen yhteydenottoihin muun muassa sähköpostiosoitteita, jotka ovat olleet muotoa etunimi.sukunimi.modelling@gmail.com tai modelling.sukunimietunimi@gmail.com.

Asianosaisia tai aihesta tietäviä pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin arkisin virka-aikana puhelinnumerossa 040 427 7464. Yhteydenottopyyntöjä voi lähettää poliisille myös sähköpostitse projekti.ketu.sisa-suomi(at)poliisi.fi. Sähköpostiviestiin pyydetään laittamaan ainoastaan ilmoittajan yhteystiedot. Lisäksi pyydetään laittamaan otsikkoriville tunniste ”3D”.