Koiravaljakko putosi kuljettajineen jäihin Kemijärvellä – sivullinen riensi apuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kemijärvellä todistettiin keskiviikkona hätätilannetta jäillä. Koiravaljakko ja sen kuljettajana toiminut nainen putosivat jäihin iltapäivällä. Pelastuslaitos sai tiedon onnettomuudesta kello 15:37. Valjakko putosi jäihin Kuumalammen ja Pöyliöjärven sillan paikkeilla. Onnettomuusalueella oli jäätä vain muutama sentti.

Pelastuslaitoksen mukaan jään läpi veteen putosi reki, rekeä kuljettanut ranskalainen nainen ja useampi koira. Nainen pääsi pois vedestä tilannetta todistaneen sivullisen toimesta. Samainen sivullinen oli tehnyt myös hätäpuhelun. Sillan alla oli vettä vain noin metrin verran, ja myös koirat saatiin pelastettua vedestä ennen pelastuslaitoksen saapumista.

Kemijärven asemamestari Tomi Ollila kommentoi tiedotteessa, ettei hän muista vastaavaa sattuneen aikaisemmin. Nainen ja koirat kiidätettiin lämmittelemään Kemijärven pelastusasemalle. Ranskalaisnainen oli ollut 16. päivää matkalla Hossasta Norjan Nordkappiin koiravaljakon kanssa.