Näin talvilomakauden sää etenee – kovat pakkaset vaihtuvat lauhaan ilmaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säässä tapahtui helmikuun puolivälin paikkeilla käännös. Sää on lauhtunut, ja tuoreen kuukausiennusteen perusteella keskiarvoja lauhempi ilma pitää pintansa myös talvilomakauden edetessä.

– Kuukausiennusteen perusteella näyttää, että kevättä kohti edetään hieman keskimääräistä nopeammalla aikataululla tulevien viikkojen aikana, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecan sääblogissa.

Sää lauhtuu nyt käynnissä olevan viikon aikana. Keskilämpötilat ovat Suomessa jopa 5-7 astetta ajankohdan keskiarvoja lämpimämpiä. Sää on kuitenkin yleisesti ottaen pilvistä.

Sään ennustetaan jatkuvan tavanomaista lauhempana myös 26. helmikuuta alkavalla viikolla. Ennuste pysyy tällä hetkellä samanlaisena myös 4. ja 11. maaliskuuta alkavina viikkoina. Sää saattaa myös jatkua ajankohtaan nähden sateisena.

Rinteen mukaan keskimääräinen päivän ylin lämpötila on helmi-maaliskuun vaihteessa etelässä ja lännessä -2 ja 2 asteen välillä. Keski- ja itäosassa ylin lämpötila on 0-4 pakkasastetta ja pohjoisessa 2-6 pakkasastetta. Terminen kevät alkaa Suomen eteläosassa keskimäärin maaliskuun lopussa ja Pohjois-Lapissa huhtikuun lopussa.