F1-kuljettaja Gerhard Bergerin vuonna 1995 Imolassa varastettu Ferrari löytyi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Itävaltalaiselta Formula 1 -kuljettaja Gerhard Bergeriltä varastettiin vuonna 1995 Ferrari. Nyt se on löydetty lähes kolme vuosikymmentä myöhemmin. Ferrari F512M Testarossa varastettiin Bergerin hotellilta Italiassa San Marinon Grand Prix -ajon jälkeen. Ferrari löytyi Lontoon Metropolin poliisin (MET) saaman vihjeen avulla.

Italialainen autonvalmistaja antoi tammikuussa poliisille vihjeen, että yhdysvaltalaisen ostajan ja brittiläisen välittäjän välillä myyty Ferrari oli merkitty varastetuksi. MET:n järjestäytyneen ajoneuvorikollisuuden yksikkö huomasi pian, että urheiluauto oli nimenomaan Bergerin 28 vuotta sitten kadonnut Ferrari. Se oli tuotu Iso-Britanniaan Japanista, The Guardian uutisoi.

Ferrarin arvo oli 444.000 dollaria. Se oli tarkoitus myydä amerikkalaiselle ostajalle, mutta poliisi takavarikoi sen. Auto varastettiin taannoin Bergenin silmien edestä, kun mies seisoi auton edessä ja varkaat kaasuttivat sillä pois. Bergen oli juuri sijoittunut kolmanneksi F1-osakilpailussa ja hän yritti ajaa varkaita kiinni ystävänsä Volkswagen Golfilla, mutta turhaan. Samoihin aikoihin myös Bergerin joukkuetoveri Jean Alesin harmaa Ferrari 355 varastettiin hotellin parkkihallista. Alesin autoa ei ole löydetty vieläkään.