Yhteishaku korkeakouluihin alkaa – tarjolla yli 51 500 aloituspaikkaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13. maaliskuuta. Kaikkiin koulutuksiin haetaan Opetushallituksen ylläpitämässä palvelussa osoitteessa Opintopolku.fi. Tarjolla on huikea määrä opintopaikkoja, peräti 51.538 kappaletta.

Hakukohteita on yhteensä 1.607, joten valinnanvaraa riittää. Yhteishaun aloituspaikoista valtaosa on suunnattu ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon suorittaneille. Lisäksi yhteishaussa on mukana korkeakoulututkinnon suorittaneille tarkoitettuja yliopistojen maisterikoulutuksia sekä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia.

Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Koulutukset on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa siitä hakukohteesta, johon hakijan valintamenestys riittää ja jonka hakija on asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeimmaksi