Suomalainen syö 30 kurkkua vuodessa – ethän tee syömisessä alkeellista virhettä?

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kauppapuutarhaliiton mukaan jokainen meistä syö noin 30 kurkkua vuodessa, ja ainoastaan tomaatti on suositumpaa suomalaisten ruokapöydissä. Kotimaista kurkkua saa kaupoista nykyään ympäri vuoden, eikä sitä tarvitse kuoria ennen käyttöä.

Maa- ja kotitalousnaiset kertoo, että kurkkua voi maustaa ennen käyttöä. Kurkku on myös herkkä lämpötilojen vaihteluille, eikä jääkaappi ole sille paras paikka säilytykseen. Ideaali lämpötila on +12 celsiusastetta. Jos kurkku kuitenkin nahistuu, ei sitä kannata heittää pois. Se käy vielä smoothieen tai kuumaan kurkkukeittoon.

– Jos kurkku tuntuu mauttomalta, leikkaa se pitkittäin halki ja paina veitsen lappeella kuin murskaisit valkosipulia. Paloittele haluamallasi tavalla ja ripottele päälle mielimausteitasi tai salaatinkastiketta. Anna maustua hetki ja lisää salaattiin tai nauti sellaisenaan, neuvoo Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Kirsi Sahrman-Hauhia.