Hurja huhu: Kuningas Charles III:n väitettiin kuolleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija, kuningas Charles III on pysynyt lähes kokonaan poissa valokeilasta siitä lähtien, kun yleisölle kerrottiin hänen sairastavan syöpää. Samaan aikaan otsikoissa on seurattu hänen miniänsä, prinsessa Kate Middletonin terveysongelmia tammikuisen vatsaleikkauksen jälkeen.

Hovin yllä velloo nyt runsaasti huhuja. Maanantaina venäläinen uutistoimisto julkaisi lausunnon, jossa oli kuninkaan virallisen Lontoon asunnon sinetti ja uutisessa sanottiin: ”Seuraava ilmoitus on saatu suoraan kuninkaalliselta viestinnältä. Kuningas kuoli yllättäen eilen iltapäivällä.” Buckinghamin palatsi vastasi omalla lausunnollaan lähes samaan aikaan:

– Olemme iloisia voidessamme vahvistaa, että kuningas jatkaa virallisia esiintymisiään ja toimiaan, ilmoituksessa tiedotettiin viitaten kuningas Charlesin päättyneeseen sairauslomaan The Guardianin mukaan.

Brittihovin lausunnon julkaiseminen oli välttämätönsä, koska monet venäläiset uutiskanavat ja Telegram-yhteisöt levittivät sanaa kuningas Charlesin väitetystä kuolemasta. Oikea-aikainen tiedottaminen ja avoin viestintä pitävät juorut loitolla parhaiten.