Uusi laihdutuspilleri kehitteillä – tekee kylläiseksi luonnollisilla ainesosilla

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkijat tekevät parhaillaan kokeita laihdutuskapselilla, joka huijaa kehon ajattelemaan, että se on täynnä. Varhaiset tutkimukset ovat antaneet lupaavia tuloksia. Pilleri toimii samalla tavalla kuin Ozempicin kaltaiset pistokset, mutta se on täysin luonnollinen laihdutuslääke.

Uutuuspilleri sisältää hedelmä- ja kasvisainesosia. Luonnolliset raaka-aineet tekevät kapselista myös edullisemman valmistaa, eikä sillä ole yhtä paljon haittavaikutuksia kuin laihdutuslääkkeillä.

Varhaisissa kokeissa havaittaiin, että kahdeksan kymmenestä ihmisestä söi vähemmän ruokaa otettuaan pillereitä kahdesti päivässä. Testiryhmässä oli 60 ihmistä. Pillereiden pääkeksijä on Lontoon Queen Mary -yliopiston neurotieteilijä tohtori Madusha Peiris.

– Olemme kehittäneet tavan kaapata järjestelmän, jonka avulla kaikki ihmiset aistivat ravintoaineita ja tuntevat kylläisyyttä. Toistaiseksi kenelläkään ei ole tullut sivuvaikutuksia, ja epäilemme sen johtuvan siitä, että kapseleissa olevat ravintoaineet ovat samoja kuin olemassa olevassa ruokavaliossa. Siten luonnonmukainen keino eroaa lääkkeistä ravintoainepohjaisen lähestymistapansa ansiosta, Peiris selvensi The Sunin mukaan.