Tutkimuksessa selvitti suomalaisten suosikkiartistit – pitkän linjan suomirock-yhtye ykkössijalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin, mitkä ovat suomalaisten suosikkiartisteja. Tutkimusyritys Sponsor Insightin tekemän kyselyn perusteella suomalaisille aikuisille maistuu parhaiten suomenkielinen pop ja rock. Täysi-ikäisen väestön suosikki oli suomirock-yhtye Eppu Normaali. Seuraavaksi suosituimpia vastauksia olivat Behm ja Arttu Wiskari.

Kärjessä olivat myös Apulanta, Nightwish ja Haloo Helsinki!. Behm on noussut suomalaisten suosikkien joukkoon varsin nopeasti. Vielä vuosi sitten artisti sijoittui samaisessa tutkimuksessa sijalle 18 ja vuonna 2022 sijalle 48. Myös Arttu Wiskarin nousu on ollut melko nopeaa, sillä vuonna 2018 muusikko oli sijalla 38.

Apulanta oli 30-44-vuotiaiden vastaajien suosikki jo kolmatta vuotta peräkkäin. Eppu Normaalin suosio on puolestaan suurta 45-59-vuotiaiden ja miesten keskuudessa. PMMP nousi puolestaan keikkalavoille paluun myötä kärkikolmikkoon 18-44-vuotiaiden naisten keskuudessa.

Suomalaisten suosioon tekivät nousua viime vuoden tuloksiin verrattuna myös muun muassa Olli Halonen, Kuumaa, Olavi Uusivirta, Vesterinen Yhtyeineen, Michael Monroe ja Käärijä. Sponsor Insightin Sponsor Navigator -tutkimus tehtiin 19. kertaa. Tutkimuksessa haastateltiin yli 3000 vähintään 18-vuotiaista suomalaista nettipaneelin kautta.