Urheilijoille jaetaan 300 000 kondomia Pariisin olympialaisissa – useita joka päivälle

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2024 kesäolympialaiset järjestetään 26. heinäkuuta – 11. elokuuta rakkauden kaupunkina tunnetussa Pariisissa. Tänä vuonna urheilijoiden käyttöön jaetaan jopa 300 000 kondomia. Tämä tarkoittaa keskimäärin kahta kondomia per päivä jokaiselle urheilijalle.

Jaettavien kondomien määrä on huomattavasti suurempi kuin Tokion olympialaisissa vuonna 2021. Tokion olympialaisten aikaan voimassa olivat edelleen koronarajoitukset. Rajoituksiin kuului esimerkiksi olympiakomitean julistama intiimikielto, joka ei ole enää voimassa Pariisin olympialaisissa.

Pariisin olympiakylään majoittuu noin 9 000 urheilijaa eri puolilta maailmaa. Sky News -uutissivuston mukaan majoitustilojen sängyt on valmistettu pahvimateriaalista. Ne on kuitenkin suunniteltu kestämään painoa 250 kilon edestä.

Pariisin olympiakylä sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kondomien lisäksi urheilijoille on tarjolla muun muassa runsaasti sekä ranskalaisia että kansainvälisiäkin ruokia. Buffet-pöytien yhteispituus on yli 350 metriä.