Earth Hour kannustaa muistamaan luontoa tunnin ajan – vietetään lauantaina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Earth Hour kannustaa jälleen muistamaan luontoa ainakin tunnin ajan lauantaina 23. maaliskuuta. Maailman suurimmaksi ympäristötapahtumaksi kuvailtua Earth Houria vietetään 20.30-21.30 välisenä aikana. Perinteisesti Earth Houria on vietetty sammuttamalla valot tunnin ajaksi.

WWF:n tiedotteen mukaan luonnolle tunnin ajastaan antaminen voi tarkoittaa myös esimerkiksi ympäristöystävällisen illallisen kokkaamista, roskien keräämistä, ekologisempien kulutus- tai liikkumistottumusten omaksumista tai laatuajan viettämistä luonnossa. Lisää ideoita on tarjolla osoitteessa earthhour.fi.

Earth Hour -tapahtumaa on vietetty esimerkiksi tunnettujen maamerkkien, kuten Helsingin päärautatieaseman kivimiesten lyhtyjen, Eiffel-tornin ja Sydneyn oopperatalojen valojen pimentämisellä. Kyseessä ei ole WWF:n mukaan energian- tai sähkösäästökampanja, vaan symbolinen valomerkki luonnon ja ilmaston puolesta. Earth Houria juhlitaan ennakkoon Helsingin päärautatieaseman asemahallissa lauantaina kello 19-20. Avoimessa yleisötapahtumassa osallistuvat Yona ja Ville Veikka.