Humalassa töihin saapunut lentäjä tuomittiin – matkatavaroista löytyi kaksi Jägermeister-pulloa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lento Edinburghista New Yorkiin jouduttiin perumaan viime kesäkuussa viime hetkellä rajusta syystä. Delta Airlines -yhtiön matkustajakoneen lentäjä oli saapunut töihin humalassa. Nyt lentäjä on saanut tuomion tapauksesta.

Lawrence Russell tuomittiin teosta 10 kuukauden vankeusrangaistukseen. Hänen verensä alkoholipitoisuus ylitti sallitun rajan yli 2,5-kertaisesti. Hän jäi kiinni Edinburghin kansainvälisen lentoaseman turvatarkastuksessa 16. kesäkuuta 2023.

Turvatarkastuksessa Russellin käsimatkatavaroista löydettiin kaksi Jägermeister-pulloa, joista toinen oli puolillaan. Russell myönsi myöhemmin oikeudessa saapuneensa töihin alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän sai tuomion teostaan 19. maaliskuuta.

– Russell olisi asettanut monet ihmiset vaaraan. Seuraukset olisivat saattaneet olla katastrofaaliset. Hän osoitti vaarallista piittaamattomuutta matkustajiaan ja henkilökuntaansa kohtaan, syysttäjä Lynne Barrie kuvaili Sky News -uutissivuston mukaan.