Karannut lemmikkipapukaija pysytteli päiväkausia puussa – sitten keksittiin keino

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karannut lemmikkipapukaija onnistui aiheuttamaan taannoin melkoisen hässäkän Texasissa. Papukaijan kiinni saaminen osoittautui melkoiseksi haasteeksi. Lopulta lintu houkuteltiin herkkujen avulla. Ara-papukaija Samba lensi yli 12-metriseen puuhun säikähdettyään valokuvaussessioiden aikana sunnuntaina.

Papukaijaa yritettiin ottaa kiinni kiipeämällä sen luokse tikkailla. Lintu kuitenkin lennähti pakoon. Samba oli siirtynyt tiistaina puun alemmalle oksalle. Lemmikin omistaja Giulio Ferrari epäili linnun olevan niin nälkäinen, että se voitaisiin houkutella alas ruoan avulla. Tapausta ihmettelemässä olleella naisella sattui olemaan mukanaan pussillinen Doritos-maissilastuja.

Ferrari onnistui houkuttelemaan papukaijansa maissilastuilla luokseen. Turvaan saatu lintu vietiin eläinlääkärin tarkistettavaksi. CBS-uutissivuston mukaan Samba oli nälkäinen, janoinen ja väsynyt, mutta muuten hyväkuntoinen.

– Olen helpottunut. En nukkunut kolmeen päivään, sillä Samba on minulle kuin oma lapsi, Ferrari avautui uutissivustolle.