Suomalaisten suosikkiurheilijat listattiin – ykköseksi nousi Wilma Murto

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen aikuisväestön keskuudessa suosituin urheilija on seiväshyppääjä ja EM-kultamitalisti Wilma Murto. Tämä selviää sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insightin tuoreessa tutkimuksessa.

Murto on uransa edetessä noussut vuosi vuodelta korkeammalle listalla. Vuonna 2018 hän oli sijalla 36 ja viime vuonna jo sijalla 7. Suomalaisten suosikkiurheilijoiden kärkisijoilla olivat myös ralliautoilija Kalle Rovanperä, maastohiihtäjä Iivo Niskanen, koripalloilija Lauri Markkanen ja jääkiekkoilija Patrik Laine.

Suosikkiurheilijoiden listan kärjessä oli ensimmäistä kertaa naisurheilija sitten vuosien 2015-2019, jolloin ensimmäisellä sijalla oli Kaisa Mäkäräinen. Tänä vuonna merkittävimmät nousijat olivat Saga Vanninen ja Silja Kosonen, jotka nousivat 43 sijaa. Harri Heliövaara ja Sami Välimäki nousivat puolestaan 26 sijaa.

Urheilulajeista suomalaisista kiinnostivat eniten jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, jalkapallo ja ralli. Sponsor Insightin helmi-maaliskuussa tekemässä tutkimuksessa haastateltiin yli 3 000 vähintään 18 vuotta täyttänyttä suomalaista. Tutkimus tehtiin 19. kertaa.