Nämä ovat Suomen vetovoimaisimmat kaupungit – Tampere ykkösenä

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuoreen tutkimuksen mukaan Tampere on jälleen kerran Suomen vetovoimaisin kaupunki. Suomen kymmenestä suurimmasta kaupungista eniten vetovoimaansa on puolestaan kasvattanut Espoo. T-median tammikuussa tekemässä tutkimuksessa kärkeen nousivat Tampereen lisäksi Jyväskylä ja Kuopio.

Espoon lisäksi vetovoimaansa kasvatti Turku. Sen sijaan vetovoiman koetaan vähentyneen Lahden, Oulun ja Kuopion kohdalla. Ensimmäisellä sijalla olevan Tampereenkin vetovoiman kerrotaan hieman laskeneen. Kaupungin yhteispisteet olivat tänä vuonna 3,80. Se oli 0,04 pistettä vähemmän kuin viime vuonna.

T-Median kaupunkien asukkaiden tutkimukseen osallistui yhteensä 2 255 henkilöä ja potentiaalisten asukkaiden tutkimukseen 1 709 henkilöä. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15-65-vuotiaat suomalaiset Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Suomen vetovoimaisimmat kaupungit ovat:

  1. Tampere
  2. Jyväskylä
  3. Kuopio
  4. Oulu
  5. 
Turku