Ravintola myy luksusnugetteja – hinta 26 euroa kappale

Matkailu · Terhi Piiroinen

New York Cityssa sijaitseva ravintola veloittaa 28 dollaria, eli 25,90 euroa yhdestä kananugetista. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa kananpala, vaan Michelin-tähdellä palkitun ravintoloitsija Simon Kimin luomus, jossa on kuuluisalla kaviaarilla päällystetty nugetti.

Kaviaari on Petrossian Royal Daurenkia, eli legendaarista ranskalaisvalmisteista sammen mätiä. Kulinaristien herkku sinetöi nugetin maun ihanan kalliilla hintalapulla. Nugetti on noussut viraali-ilmiöksi, ja kaikki mainetta ja mammonaa sosiaalisen median avulla halajat vierailevat ravintolassa nauttimassa suupalallisen samppanjalasillisen kera. Samppanja maksaa 48 per lasi, joten kyseessä on lähinnä elostelu- ja seurusteluherkku. Yhdellä nugetilla ei saa vastaa kylläiseksi.

– Se maistuu ylelliseltä McDonald’sin nuggetilta, kuvailee kolmekymppinen Simon Wool makuelämystä New York Postille.

– Loppujen lopuksi se on vain kanankimpale. Kaviaari on tietysti herkullista, mutta 28 dollaria kappaleelta on järjetöntä, chelsealainen Ella Kahan jatkaa.