Saitko epäilyttävän viestin? Tietoturvayhtiön työkalu selvittää, onko se huijaus

Digi · Tim Isokivi

Huijausviestit ovat valitettavan yleinen ilmiö. Suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure on kuitenkin kehitellyt työkalun, joka helpottaa huijausviestien tunnistamista. Mikä parasta, se on ainakin toistaiseksi ilmainen.

F-Secure Text Message Checker -työkalun avulla voi tarkastaa sekä tekstiviestejä kuin pikaviestisovelluksissa vastaanotettuja viestejä. Viestin sisällön voi liittää tai kirjoittaa palveluun, kunhan varoo avaamasta sen sisältämiä linkkejä. Työkalu arvioi viestin sisältöä tekoälyn avulla.

F-Secure Text Message Checker on vielä toistaiseksi beta-vaiheessa. Sen antamiin tuloksiin ei siis vielä välttämättä voi luottaa sataprosenttisesti. F-Securen mukaan työkalu on valmis käytettäväksi, mutta sen taustalla olevaa teknologiaa kehitetään edelleen palautteen avulla.