Tulppaanit kestävät pitkään maljakossa – näin saat varsista ryhdikkäät

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tulppaanit ovat jokaisen kodin suosikkikukkia talvella ja keväällä, koska ne viihtyvät maljakossa pitkiä aikoja oikeanlaisella hoidolla. Keltaiset ja oranssit tulppaanit sopivat pääsiäisen pöytään tai osaksi muuta kodin koristelua. Tulppaanien kausi alkaa jo marraskuussa.

– Tulppaanin hoito on helppoa. Leikkaa kotona tulppaanien varresta pari senttiä pois, ja jos haluat ryhdikkäitä tulppaaneja, anna kimpun imeä muovikääreessään vettä noin puolisen tuntia. Näin varsien nestejännitys palautuu ja kääre antaa tukea varsille. Maljakkovesi on hyvä vaihtaa pari kertaa viikossa ja veden vaihdon yhteydessä varsia voi lyhentää. Uuden imupinnan avulla kukka saa paremmin vettä, vinkkaa Kauppapuutarhaliiton viestintäpäällikkö Minna Rantala.

Leikkotulppaanista voi askarrella kranssin ulko-oveen tai antaa jo auenneille kukille toisen elämän astiassa portinpielessä. Viileä ilma pitää kukan terässä pidempään. Tulppaaneja voi kasvattaa myös puutarhassa monivuotisina ja leikata sieltä maljakkoon.