NASA aikoo kasvattaa kasveja Kuussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen avaruusjärjestö NASA yrittää kasvattaa ankanruoho-, krassi- ja brassica-kasveja Kuussa. Viljelystä on määrä tapahtua Artemis III -matkan aikana kuun pinnalle vuonna 2026. Kasvatus tapahtuu minikasvihuoneessa.

Koe on nimeltään Lunar Effects on Agricultural Flora (LEAF). Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun avaruusjärjestö yrittää kasvattaa kasveja Maan ulkopuolisella kiertoradalla. Ideana on, että kasveilla olisi tärkeä rooli tulevilla avaruustehtävillä niin ruokkimisessa kuin ihmisyhdyskuntien perustamisessa.

– Tämä tutkimus on keskeinen askel ja auttaa ymmärtämään, kuinka voimme käyttää maataloutta avaruudessa miehistön tukemisessa. Tämä tasoittaa tietä jatkuvalle Kuun tutkimiselle ja jopa Mars-lennoille, Space Lab Technologiesin varatoimitusjohtaja Christine Escobar sanoi.