Lohia kuljettanut rekka onnettomuudessa – 77 000 kalaa päätyi väärään jokeen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jopa 77 000 lohta on päätynyt vahingossa väärään jokeen Yhdysvalloissa. Kalat vapautuivat väärään paikkaan niitä kuljettaneen rekan jouduttua onnettomuuteen Oregonin osavaltiossa.

Ajoneuvoyhdistelmä kuljetti yli 100 000 nuorta lohta, jotka olivat kasvaneet hautomossa. Kalat oli määrä vapautta Imnaha-jokeen. Rekka kuitenkin suistui tieltä ja pyörähti suoraan Lookingglass Creekiin, Grand Ronde -joen sivu-uomaan.

Onnettomuuden seuruaksena noin 77 000 lohea päätyi virran mukana Grand Rondeen. Yli 25 000 lohea kuoli jouduttuaan kuivalle maalle. Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja selvisi onnettomuudesta lievin vammoin.

Ajoneuvoyhdistelmän lastina olleiden lohien oli tarkoitus elvyttää Imnaha-joen lohikantaa. Hätä ei kuitenkin NRP-sivuston mukaan ole tämän näköinen. Väärään jokeen päätyneet lohet vastaavat noin 20 prosenttia kaikista Imnaha-jokeen tänä vuonna vapautettavista lohenpoikasista.