Luonnonkauneuden harha – kauneusleikkaukset aiheuttavat ulkonäköpaineita

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kauneus on aina ollut yksi niistä ominaisuuksista, jota arvostetaan ja ihaillaan yhteiskunnassamme. Ihannenaisen kuva on kuitenkin muuttunut ajan myötä kun kauneustoimenpiteistä on tullut yhä yleisempiä. Nykyään myös kauneuskirurgia on niin taitavaa ja hienovaraista, että luonnonkaunis titteli annetaan kaunottarille, jotka ovat käyneet kirurgin veitsen alla.

Muun muassa Kendall Jenner ja Megan Fox ovat kaksi täydellisen kauneuden ikonia, joiden ulkonäköä monet ihailevat ja pyrkivät jäljittelemään. Kendall Jenner kielsi kauan sen, että hän olisi käynyt missään kauneuskirurgisissa toimenpiteissä. Ammattilaiset ovat kuitenkin kertoneet tähden käyneen ainakin nenäleikkauksessa ja ottaneen täyteaineita.

Myös Bella Hadidin täydellisyyttä ja luonnonkauniita kasvoja on ylistetty monissa medioissa. Todellisuudessa hänenkin kasvonsa ovat monilta osin kauneuskirurgialla muokattu. Suosittu vloggaaja Stephanie Lange puhui tuoreessa YouTube-videossa tästä aiheesta ja kertoi huomanneensa trendin, jossa luonnonkauniiksi sanotaan naisia, joiden kasvot ovat todellisuudessa hyvin kaukana luonnollisesta.

Stephanie Lange pelkää, että kauneusihanteiden vääristyminen taitavasti tehtyjen leikkausten, Botoxin ja täyteaineiden ansiosta on aiheuttanut sen, että miestenkin käsitys luonnonkauniista naisesta on hyvin kaukana todellisuudesta. Hyvin tehdyt leikkaukset aiheuttavat nuorille naisille myös paljon ulkonäköpaineita, koska julkkiskaunottarien ihailtua kauneutta ei pysty jäljittelemään ilman leikkauksia ja pistoshoitoja.