Kiss teki jättikaupat – myi kaiken Ruotsiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen rockyhtye Kiss on monien muiden artistien tavoin päättänyt kaupata tuotantonsa oikeudet. Kiss myi kappalekataloginsa, brändinsä ja immateriaalioikutensa ruotsalaiselle viihdealan yhtiölle, Pophouse Entertainmentille. Kauppojen arvo on 300 miljoonaa dollaria eli noin 280 euroa.

Kiss on aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä Abba-yhtyeen Björn Ulvaeuksen perustaman Pophousen kanssa. Yhtyeen taannoisella jäähyväiskonsertissa lavalla nähtiin Kiss-yhtyeen jäsenten digiversiot, jotka Pophouse toteutti yhteistyössä erikoistehosteyhtiö Industrial Light & Magicin kanssa. Yhtiöiden yhteistä käsialaa on myös taannoin Lontoossa toteutettu Abba Voyage -virtuaalikonsertti.

Pophousen toimitusjohtaja Per Sundin kertoi Associated Press -uutistoimistolle, että suunnitteilla ovat ainakin Kissistä kertova elämänkertaelokuva ja dokumenttielokuva. Lisäksi vuodelle 2027 kaavaillaan jo kiertuetta, jossa lavalla esiintyvät Kissin jäsenten virtuaaliversiot. Sundinin mukaan kauppojen myötä tehtyjen suunnitelmien tavoitteena on esitellä Kiss uusille sukupolville.