Luontoliven kevät alkoi – nyt seurataan sääksien pesän arkea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

WWF:n suositun Luontoliven kevätkausi on alkanut. Ensimmäisenä suorassa lähetyksessä päästään seuraamaan sääksien pesän arkea. Kahdeksatta kertaa aukeava sääksikamera keräsi viime vuonna 3,8 miljoonaa katselukertaa.

Sääkset palaavat Suomeen talvehtimisalueiltaan huhtikuun alkupuoliskolla. Kevään ja kesän aikana livelähetyksessä seurataan munimisen onnistumista ja poikasten varttumista. Aikaisempina vuosina lähetyksessä on nähty myös yllätyskäänteitä, kuten kilpakosijan, vieraan poikasen ja isokoskelon vierailuja.

– Sääksikamera on yksi WWF:n Luontoliven rakastetuimpia, koska sääksenpesällä riittää kesän mittaan paljon seurattavaa. Syksyn tullen poikaset lentävät pesästä ja sen myötä myös livelähetys suljetaan elo–syyskuussa, kertoo WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen tiedotteessa.

Myöhemmin keväällä alkaa myös suosittu saimaannorppien elämää kuvaava livelähetys. Sääksiliveä päästään seuraamaan tämän linkin kautta.